Проблеми за 40 Кју

Кога веќе сте 40 Кју, тогаш мора да решавате и малку потешки проблеми.
Среќно!


Заробете ги трите бели камења.

Оваа форма се вика „Птица во гнездо“ во Јапонија.

Навистина е забавно кога ќе го направите ова во вистиснка партија!


Дали црните камења се заобиколени или заобиколуваат???

Сите црни камења ќе исчезнат со 2 потези.
Пред да се случи тоа, убијте го белиот.

Овој проблем е еден вид Семеаи.


Следна

Содржина

Почетна