Проблеми за 42 Кју

"Snapback"

На оваа страна ќе ја научите техниката на англиски наречена „Snapback“ (снепбек) (на Јапонски - Uttegaeshi).
Црниот е на потег. Може да се заробат 4 бели камења.

[Совет] Потребно е прво да се жртвува еден камен.


На истот начин.

Помогни им на осамените 2 црни камења со тоа што ќе ги убиеш белите во средина.
Потоа сите црни камења ќе бидат поврзани.


"Snapback" на работ на таблата.


Следна

Содржина

Почетна