Проблеми за 47 Кју

Двојно атари


Во одредени ситуации, црниот може да му направи два истовремени атари на белиот.
Бидејќи белиот нема да може да ги спаси двете групи, црниот ќе зароби најмалку еден бел камен.

Ова се вика"Двојно Атари".

Белиот има премногу слаби точки за да го задржи црниот во горниот лев ќош.


Каде може да се направи двојно атари?


Следна

Содржина

Почетна