Научете Го на интерактивен начин

[Други јазици]

  Основни правила и заробување на камења

 1. Вовед
 2. Како се заробуваат камења?
 3. Проблеми за 50 Кју - Заробете ги камењата кои се во атари!
 4. Проблеми за 49 Кју - Малку потешки проблеми
 5. Проблеми за 48 Кју - Заробете ги по секоја цена!
 6. Заробете ги сите бели камења - Одморете се малку
 7. Проблеми за 47 Кју - Двојно Атари
 8. Забранети потези - Уште едно правило за помнење.
 9. Проблеми за 46 Кју - Размислете два пати

  Повеќе за заробување на камења

 10. Проблеми за 45 Кју - Скала
 11. Камења кои никогаш не може да се заробат
 12. Проблеми за 44 Кју - Две очи
 13. Проблеми за 43 Кју - Семеаи(взаемен напад)
 14. Проблеми за 42 Кју - Uttegaeshi ("Snapback")
 15. Ko - Последното правило кое треба да се запомни.
 16. Проблеми за 40 Кју - Птица во гнездо
 17. Проблеми за 39 Кју - Лажни очи
 18. Проблеми за 38 Кју - Борба во ќош
 19. Проблеми за 37 Кју

  Како тече една партија

 20. Почеток - Како започнува партијата
 21. Проблеми за 36 Кју - Средина на партијата
 22. Крај на партија - Како да ја изброите вашата територија?
 23. Крај на партија(2)
 24. Сечење - Раздвоете ги!
 25. Одбрана - Спречете сечење!
 26. Еднократен скок - Многу добар потег
 27. Повеќе за скоковите
 28. Проблеми за 35 Кју - Се ближи крајот на партијата
 29. Проблеми за 34 Кју
 30. Примери
 31. Коми - Мал бонус за белиот

  Припреми за вистинска партија

 32. Шлаканица
 33. Екстензија
 34. Какари и шимари - исплатливо е да се игра во ќош
 35. Епилог - Што понатаму?

Каде е одговорот?

Обично, не ги кажувам одговорите на проблемите бидејќи и самите ќе ги откриете со испробување различни комбинации.
Ако не можете да го најдете одговорот и после 100 обиди, пратете го проблемот на е-маил (paskali2005@gmail.com)

Copyright 1997-2009, Hiroki Mori


Ако имате некои прашања, коментари и предлози за подобрување на преводот пратете ги на paskali2005@gmail.com
Почетна