Завршна игра - втор дел

Сега, се враќаме на 9x9 таблите.
Дали е ова крај?

Изгледа како црниот да победува со голема разлика. Но...Ако се заобиколи преголема површина, вашиот противник може да изврши „инвазија“.

Црниот влегува во белата територија. Бидејќи има уште многу место за маневрирање, ако игра добро може да направи група во внатрешноста.

Ова може да е тешко бидејќи белиот има цврст ѕид на левата страна од оваа територија.

Ако црниот успее, многу ќе ја намали територијата на белиот.


Иако има уште многу до крај на партијата, белиот има подобри изгледи.
Знаете ли зошто?

Следна

Содржина

Почетна