Епилог

Интерактивниот курс за Го заврши.

Се надевам дека ве убедив колку Го е навистина интересна и забавна игра.
Што треба да направите за да продолжите да играте и станете подобри?

1. Играјте

Го сепак е игра. Забавувајте се и играјте колку што можете повеќе. Многу се учи само од играње.

Ако немате со кого да играте, тогаш посете некој од Интернет Го серверите.

Постојат повеќе сервери на интернет.

Исто така може да играте и против компјутер. Постојат повеќе програми. Програмите за Го генерално се слаби, но може да се забавувате привремено. Igowin е еден од најдобрите програми за почетници. Бесплатен е за Windows.

Постојат и повеќе добри апликации за Андроид.

2. Анализирајте партии на други играчи

На Го серверите, може да гледате како другите луѓе играат. Може многу да се научи од гледање на партиите на добрите играчи.

Учење од партиите на професионалците е најбрзиот начин да станете подобри.

3. Решавајте проблеми

Живот или смрт проблеми се проблеми за тоа како да убиете група или да преживеете со група на камења во одредена позиција на таблата. Постојат многу корисни техники. Go Problems е позната страна каде може да решавате проблеми.

Крај


Acknowledgments

I really appreciate Tel Monks, who helped me to check all the English pages of this tutorial.
His site, Tel's Go Notes, is also good for beginners who want to know more about strategy, concepts, and life and death problems.Please leave your comments or suggestions.

Comment:

<-Please input any one character in this field. (This is to check you are human or spam-robot.)

Ви благодарам


Содржина

Почетна